ROMÂNIA

UN NOU ROMÂN

Să-ți iubești țara a ajuns un lucru care trebuie cu grijă ascuns. Cuvântul “patriot” trebuie rostit doar în șoaptă. Ne încurajăm copiii să devină europeni sau cetățeni ai lumii și-i învățăm că e de mare ocară să pomenească măcar că sunt români. Pe cei care ne dezbină îi alegem președinți. Cei care n-au plătit niciodată vreun salariu fac pentru noi proiecte de țară. Cine are gura mai mare e pus în fruntea bucatelor. Sicofanții dau lecții de moralitate. Cei mai haini și corupți ne învață anticorupția. Românii “europeni” flutură drapele unioniste sau americane în timp ce vând tot ce are țara asta mai bun. Iar iubitorii de patrie dau lecții de peste granițe, la fel cum mătușa de peste drum știe întotdeauna mai bine ce-ar trebui să facem să ne meargă mai bine.

Între timp noi, ca niște miei duși la tăiere, înțepenim într-o tabăra sau alta, ne scuipăm între ochi unii pe ceilalți și convinși de adevărurile noastre mărunte care nu ne mai lasă să vedem limpede, ne urâm și ne dăm în cap cu aerul că facem revoluție. În timp ce ne uităm țara. În timp ce-i batjocorim pe cei de același sânge cu noi. Și, poate cel mai greu de înghițit, în timp ce vorbim de rău tot ce e românesc, cu convingerea tâmpă că noi personal suntem mai breji; ca și cum ai putea spune despre taică-tău că-i bețiv și despre maică-ta că-i curvă iar cei din jur să deducă de-aici că tu ești făcut din os domnesc.

Cu toate astea și-n timpul ăsta România adâncă merge duios înainte; ducându-i cu drag în cârcă pe toți yesmenii și pe toți haterii, pe intelectualii suficienți și pe țiganii care-și bat caii, pe români, pe unguri și chiar pe puținii nemți ce se mai simt confortabil. Poate România șchioapătă sau poate are hainele peticite. Dar ce frumusețe de țară se ascunde dincolo de asfalturile și betoanele noastre prețioase!

In fotografiile sfârșitului ăsta de august, făcute pe lângă Făgărași, Bucegi, Piatra Craiului, prin Chirpăr, Marpod, Alțâna și prin cele mai mărunte sate ale Transilvaniei, ai ocazia să-ți amintești de o țară pe care ai uitat-o. Ai uitat-o. România asta are nevoie de un Nou Român. Unde se ascunde? Dacă ești un pic atent o să-l găsești printre fotografii.

Distribuie sau apreciază cu un click!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Shares

Îţi place acest blog? Te rog distribuie-l şi altora!