TURUL CELOR PATRU MĂRI

GRANIȚĂ, DRAGOSTEA MEA!

Pornesc la prima oră a dimineții, împreună cu motocicleta MâțăMică spre noi aventuri. După multe sute de mii de kilometri (probabil peste un milion) făcuți de unul singur de data asta va fi o tură în doi, împreună cu Călin. Și-a luat permisul de motocicletă de nici un an dar în răstimpul ăsta a făcut mai bine de 20.000 km! Soi bun și stirpe de motociclist adevărat, ce mai încoace și încolo…
Azerbaijan her we come!Acuma fie e avântul începătorului fie am așteptat prea mult tura asta, dar până în Turcia nu ne-am oprit! Adică vreo 900 km. Nu-i rău pentru o zi de încălzire!
Despre Bulgaria, vorba amicului latin, nihil nisi bene! Veșnică țară de tranzit, la fel ca Ungaria, în drum spre altceva. Merită totuși spus că-s mai puțini polițiști prin boscheți ca altădată, asfaltul e mai nivelat și găsești mai puține reduceri de 15 km/h pe șoselele în linie dreaptă din afara localității. Dacă punem la socoteală că între dărăpănături, cotețele cu porci sau blocurile comunistoide de la marginea drumului încep să apară enclave mai curățele s-ar zice, totuși, că nici la ei progresul nu-i o vorbă în vânt. In doar câteva sute de ani urmele comunismului care ne-a legănat și intoxicat (unora) copilăria se vor șterge. Până una-alta o mână nesperată de ajutor vine de la pesta porcină, care lasă fără locatari crescătoriile de porci dintre blocuri!

O vorbă in treacăt și despre granițe, preferatele noastre; cu veșnicii 10 km. de coadă de camioane, becuri chioare, ghișee inchise și 6 opriri pentru același lucru, cu fauna lipicioasă care mișună prin zonă și-ți sare la beregată din umbra gheretei, cu prădătorii cu ochi mijiți care te caută prin bagaje adulmecând peșcheșul, cu zecile de minute de așteptare. Așa că dacă ești printre cei care s-au plictisit de Uniunea Europeana eu zic să te mai gândești! Dacă mai pui acolo și faptul că pe cuprinsul patriei turce, în care tocmai am intrat, Bookingul și Wikipedia sunt declarate verboten iar la sfârșitul unei zile de zdroabă un motociclist asudat și o bere rece nu fac o pereche acceptată de morala locului, eu unul pledez pentru familia tradițională!
But like always, the best is still to come!
Sept.-Oct. 2018

 

Distribuie sau apreciază cu un click!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Shares

Îţi place acest blog? Te rog distribuie-l şi altora!