TURUL CELOR PATRU MĂRI

TREI SFERTURI DE FUND DE FIER

În nemernicia noastră și din dragoste de casă plus de cine ne așteaptă acolo, ce și-au spus doi motocicliști prafuiți de cei aproape 10.000 km. de drumuri? Hai să facem un IRON BUTT (vezi povestea cu acest nume) neoficial, cu 1600 km făcuți in 24 de ore, cam cât e distanța din Marmaris până la Cluj.

Zis si făcut! Totul a mers bine și frumos până la o vreme, dar Bulgaria ne-a învins din nou! Nu știu ce ruta naibii a calculat GPS-ul dar după ce am epuizat scurta porțiune cu autostradă din țara cu ceafa groasă am dat numai de drumuri proaste, nemarcate, denivelate și chiar pavate cu piatră cubică!! Mult după miezul nopții șoselele cu o singură bandă pe sens sunt încă pline de camioane care se bat în “cine are proiectoare care îi orbesc mai mult pe nefericiții de pe contrasens”.
Așa că beți de cap, am cedat psihic la Giurgiu, după doar 1200 din kilometri propuși, deși timp de performanțe baiețești ar mai fi fost. Odata simțit gustul proaspăt al aerului românesc (temperaturile nu mai aveau prea mult până la zero) am ales primul loc de cazare întâlnit in drum, fie el cum o fi!

Și a fost! Dragi călători în tranzit prin Giurgiu, nu vă lăsați păcăliți de numele șarmant al acestui hotel, chiar dacă sunteți franjuri de oboseală și e 3 dimineața, oră la care sunam noi la soneria acestei clădiri fosilizate, trezind-o pe demoazela buimacă ce tocmai visa hipopotmi în pijamale cu buline! Un hotel ca ăsta te umple de respect și dragoste curată pentru eterna și fascinanta Românie! Nește câteva imagini ar trebui să facă oricui o idee despre locul unde ne-am odihnit oasele zdruncinate de șoselele lui Pește Prăjită, ale vecinilor de Uniune Europeană. Ce nu pot imaginile să transmită sunt gingașele miresme de canal amestecate cu mizerie și pipi îmbibat în plasticul rupt al capacului de WC, cum altfel decât roșu cu delfini! O poezie, ce mai!

Enigma care nu-mi va da mult timp pace este, însă, alta. După ce tanti care a descuiat ușa a încercat in fel și chip să ne alunge (n-avem POS, n-avem mic dejun, n-avem loc de parcare, ar fi bine să vedeți întâi camerele – știa ea ce știa…) și n-a reușit, ne-a pus să alegem: camera de 100 de lei sau cameră de 60 de lei. Așa că întrebarea care o să mă bântuie de-acum înainte va fi mereu aceasta: Oare cum drakku ar fi arătat camera de 60 de lei de la frumosul hotel STEAUA DUNĂRII din Giurgiu ???

Distribuie sau apreciază cu un click!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

Shares

Îţi place acest blog? Te rog distribuie-l şi altora!